Golf

 

Golf op NUCLEA, een sport voor ALLEN en voor ALTIJD.

 

Op golf staat geen leeftijd. De kleinste ukken worden reeds door het spel met bal en stok aangetrokken en heel wat grootouders vinden het fijn om met hun kleinkinderen de baan op te gaan. Verder moet je ook geen buitengewoon superatleet zijn, want in tegenstelling met andere sporten kan iedereen leren golfen. Iedereen beoefent de sport op eigen ritme, in de vrije natuur. Het is leuk en ontspannend. Bovendien leg je heel wat kilometers af zonder het te merken. Het is ook één van de weinige sporten waarbij je het hele traject lang aangenaam kunt converseren met je spelpartners. Golf is dus een heel sociale en vaak familiale activiteit. Men speelt golf ook het hele jaar door, onder de stralende zon, maar net zo goed bij motregen en rukwinden. Men speelt met iedereen, junior of senior, een beginneling met de clubkampioen. Het erg faire en oer-Britse handicapsysteem geeft iedereen gelijke kansen en maakt het mogelijk dat de "rabbit" wint tegen een "pro". Maar je kan natuurlijk ook alleen spelen en genieten van de rust, de kalmte, de natuur en de prachtige vlucht van je bal tegen een zalige zomerhemel.

Golfclub Nuclea bestaat sinds 1985 en is een 9 holes baan par 66 van 4111 m. De kwaliteit van de greens en fairways wordt door veel bezoekers geapprecieerd doordat GCN alle verzorgingswerken heeft uitbesteed aan een professionele greenkeeper.

Momenteel telt de golfsectie 360 leden, waarvan de jongste golfspeler 9 jaar oud is en de oudste een eind in de 80. GCN is zeer dynamisch een organiseert elk seizoen ongeveer 100 wedstrijden voor jeugd, dames, senioren en heren. Onze Golf Pro is zes dagen per week bij ons aanwezig en kan je helpen bij de eerste stappen.


Commissaris:
Cesare Cervini
Tel.: 014 43 01 36 en 0478 72 36 84
E-mail: golf@nuclea.be
Verantwoordelijk Bestuurder:
Raf Sterckx
Tel.: 0478 24 96 71
E-mail: raphael.sterckx@telenet.be