Yachting

 

Beste watersportliefhebbers,

Onze sectie Nuclea Yachting Club is veelzijdig voor wat het aanbod betreft van verschillende sporten. Het is de bedoeling van ons bestuur om deze activiteiten zo geolied mogelijk te laten verlopen.
Hierbij wil ik u een kort overzicht geven van onze mogelijkheden :

Zeilen

We trachten maandelijks een zeilwedstrijd te organiseren die op recreatieve basis wordt gehouden. Deze gaat dan door op een zondag met telkens drie manches en is bestemd voor de eenheidsklassen. We hebben hiervoor een handicapsysteem. Eind september starten zo tot maart de winterwedstrijden en in de andere periode de zomerwedstrijden. Een eindklassement wordt opgemaakt aan de hand van de tien best gezeilde manches.
Zeilers van buitenaf zijn van harte welkom om aan deze regatta deel te nemen mits de betaling van een klein bedrag inschrijvingsgeld.

Oefenen, vrij zeilen kan steeds. Op eigen initiatief wordt er ook deelgenomen aan wedstrijden buitenaf zoals de Belgische kampioenschappen of de Antwerp Race.

Indien er nood is aan initiatie, kunnen we daarvoor zorgen. Het is zelfs mogelijk om over een zeilboot voor korte periode te beschikken, ook voor deelname aan onze clubwedstrijden.

Waterski

Er wordt bij ons niet aan competitie gedaan tenzij dat we in de maand september een slalomwedstrijd houden.
Binnen het waterski kan aan verschillende disciplines gedaan worden zoals wake board, slalom, blootvoets, figuur, enz. Tevens is er enig materiaal beschikbaar zoals een air-chair.

Windsurfen

Het windsurfen wordt bij ons nog enkel op recreatieve basis gedaan.
Indien gewenst kan hier ook een plank ter beschikking worden gesteld.

 

 

Toervaart

In onze Club beschikken we over een steiger waaraan grote yachten kunnen aanmeren. Deze wordt hoofdzakelijk gebruikt om in winterberging te komen liggen.
Het aantal plaatsen is evenwel beperkt.

 

 

Bijkomende activiteiten:

Als het past houden we een feestactiviteit zoals mosselen of BBQ. U wordt hiervan tijdig bericht.

Men kan steeds op zondagvoormiddag en dondernamiddag petanque komen spelen op de terreinen achter de kantine.

Vissers met grotere boten kunnen in een beperkt aantal gebruik maken van onze slipway om de lagune te betreden en dit overleg met het Bestuur.

Er zijn onderlinge afspraken met de sectie duiken om in de wintermaanden op de lagune te komen oefenen.

Reglementen

Om al deze verschillende activiteiten vlot samen te kunnen laten verlopen, zijn er uiteraard reglementen die in bijlage zijn gevoegd.
Neem deze gerust eens door en onthou welke zaken voor uw discipline van belang zijn.
Het voornaamste is het gezond verstand en een open geest.Commissaris:
Janez Perko (SCK•CEN)
Tel.: 0479 85 48 43
E-mail: yachting@nuclea.be


Verantwoordelijk bestuurder:
Irène Mertens
E-mail: irene_mertens@telenet.be