Wintersport

De sectie 'Wintersport' van Koninklijke NUCLEA vzw werd door enkele fervente skifanaten opgericht in 1987.
De bedoeling van deze sectie is het promoten van winterpret en –sport, in de eerste plaats aan de geïnteresseerde NUCLEA-leden en hun familie, en vervolgens aan geïnteresseerde vrienden en kennissen.

Een volledig wintersportjaar begint rond september, wanneer de keuze wordt gemaakt waar we naartoe gaan. Daarvoor heeft de organisatie in de zomermaanden vooraf het nodige zoekwerk reeds verricht. Hierdoor kunnen wij onze deelnemers al een degelijk (mini)programma aanbieden: een week wintersport in de helft van de maand januari, en een weekend (3 overnachtingen en 4 dagen skiën) in de maand maart.

Voor de fysieke conditie wordt, in samenwerking met de Sportraad van de gemeente Dessel, 2 reeksen van 6 à 8 beurten pré-ski gymnastiek gegeven (één reeks vóór en één reeks na de kerstvakantie). Dit is erg belangrijk om uw spieren voor te bereiden op de onnatuurlijke bewegingen van het skiën en het voorkomt ongevallen!

Als onze vakantie(s) er daarna weer op zit(ten), is het de hoogste tijd om eens lekker na te praten over sneeuw, ijs, langlaufen, wandelen, liften, hellingen allerhande kleuren en de après-ski. De ultieme après-ski wordt ieder jaar rond het einde van de maand april georganiseerd voor de leden van onze sectie en de deelnemers aan de reizen. Trouwe deelnemers worden hier ook eventjes in de bloemen gezet. En bij een natje en een droogje kan men de mooie herinneringen nog eens boven halen.

En het volgende jaar... begint alles weer opnieuw! Tot dan, en sportieve wintergroetjes!

Activiteitenkalender 2014

Meer info op: http://users.skynet.be/nuclea-ski


Commissaris:
Jef Peeters
Tel: 0476 48 92 68
e-mail: wintersport@nuclea.be

Verantwoordelijk bestuurder:
Irène Mertens
E-mail: irene_mertens@telenet.be