Turnen Heren

Deze sectie telt ongeveer 20 leden. In de NUCLEA-sportzaal wordt geturnd onder begeleiding van een gediplomeerde lerares L.O..

De turnlessen, die bestaan uit een onderhoudsgym voor 50-plussers, worden gegeven op dinsdag- en donderdagvoormiddag van 10.30u tot 11.30u.

Tijdens deze oefensessies worden vooral lenigheidsoefeningen en spierversterkende oefeningen uitgevoerd. Hierbij wordt enkel gebruik gemaakt van de eigen lichaamslenigheid en de turnzaaluitrusting (zweedse banken, sportramen, dyna-bands, turnstokken, …).

Bijzondere aandacht wordt ook geschonken aan het oefenen van het evenwichtsgevoel, de coördinatie van de bewegingen, het verbeteren van het uithoudingsvermogen, en 'last but not least' aan het wegwerken van het 'buikje'. Hiertoe worden gerichte buikspieroefeningen uitgevoerd.

Elke turnles wordt beëindigd met een deugddoende ontspanningsoefening in ruglig op de lange mat. Een verkwikkend stortbad achteraf kan het geheel afronden.

Langs deze weg willen we onze oud-collega’s warm aanbevelen zich bij onze turnsectie aan te sluiten. Ook andere sportbeoefenaars die tijdens de winter hun conditie op peil willen houden, zijn van harte welkom.


Commissaris:
José Van de Velde
Tel.: 014 58 84 67
e-mail: turnenheren@nuclea.be

Verantwoordelijk bestuurder:
Birgit Vandevelde (VITO)
Tel.: 014 33 59 18
E-mail: birgit.vandevelde@vito.be